Μαρμελάδα κεράσι

Υλικά
  • 1.100 κιλό κεράσια
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανιλέτες
  • 2 κλωναράκια λουίζα
  • 100 γρ. νερό
  • Χυμός από 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Πλένουμε τα κεράσια και βγάζουμε τα κουκούτσια με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα τσιμπιδάκι μαλλιών. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε μια στρώση κεράσια και μια στρώση ζάχαρη εναλλάξ. Από πάνω βάζουμε τις βανιλέτες και την λουίζα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βγάζουμε την κατσαρόλα, αφαιρούμε τη λουίζα, παίρνουμε το 1/3 από το μείγμα και το περνάμε  από το μπλέντερ. Στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα κεράσια, προσθέτουμε το νερό, το λεμόνι και βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά ανακατεύοντας αρκετά συχνά μέχρι μα δέσει. Αποστειρώνουμε  βάζα για 20 λεπτά στον φούρνο στους 100οC κελσίου. Προσθέτουμε την μαρμελάδα στα βάζα και κλείνουμε ερμητικά. Τέλος, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν πολύ καλά. Τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο ή σε σκιερό δροσερό μέρος.

Συμβουλή: Αν θέλουμε πολτοποιούμε τελείως την μαρμελάδα για λεία υφή. Προσωπικά, επιλέγω να υπάρχουν και μερικά κομμάτα κερασιού.

 

Για περισσότερες συνταγές με μαρμελάδα δείτε εδώ.

 

Από την ΄Αννα Καπνιά, τεχνολόγος τροφίμων.

 

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...