No products in the cart.
Μιλφέιγ με καραμελωμένα φουντούκια
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 φύλλα σφολιάτας (καλής ποιότητας) | |
2 κ.σ. ζάχαρη |
Υλικά για κρέμα ζαχαροπλαστικής:
650 γρ. φρέσκο γάλα | |
350 γρ. κρέμα γάλακτος | |
180 γρ. ζάχαρη | |
70 γρ. κορν φλάουρ | |
2 αυγά και 3 κρόκους | |
3 βανιλέτες ή λοβό βανίλιας ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια | |
40 γρ. βούτυρο αγελάδος | |
Μία πρέζα αλάτι | |
Λίγη άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα |
Οδηγίες
1.
Για την κρέμα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί παίρνουμε με μία κουτάλα ζεστό γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία.
Ολοκληρωμένο
5.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα.
Ολοκληρωμένο
6.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
7.
Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Για τη σφολιάτα:
Παίρνουμε το ταψί της κουζίνας και στρώνουμε μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
10.
Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και απλώνουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Ολοκληρωμένο
11.
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
12.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
13.
Στα μισά της ώρας αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και με μία πετσέτα πατάμε ελαφρώς την σφολιάτα μας.
Ολοκληρωμένο
14.
Αναποδογυρίζουμε τη σφολιάτα και ψήνουμε για το υπόλοιπο της ώρας.
Ολοκληρωμένο
15.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
Ολοκληρωμένο
16.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ολοκληρωμένο
17.
Καραμελωμένα φουντούκια:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη, τα φουντούκια και το νερό.
Ολοκληρωμένο
18.
Σε μέτρια φωτιά περιμένουμε να γίνει η καραμέλα
Ολοκληρωμένο
19.
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα την αδειάζουμε σε μία λαδόκολλα που έχουμε αλείψει πρώτα με το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
20.
Προσοχή η καραμέλα καίει πολύ και δεν την πιάνουμε για κανένα λόγο! Περιμένουμε να κρυώσει τελείως και μετά την θρυμματίζουμε στο μούλτι (δεν την κάνουμε τελείως σκόνη για να νιώθουμε το καραμελωμένο φουντούκι).
Ολοκληρωμένο
21.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα και την χτυπάμε με το εξάρτημα του φτερού για λίγο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Ολοκληρωμένο
22.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψάκι μακρόστενο μιας χρήσης και τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας.
Ολοκληρωμένο
23.
Αν προεξέχει το φύλλο μας τότε με ένα μαχαίρι το κόβουμε προσεκτικά ώστε να ταιριάζει στο σκεύος μας.
Ολοκληρωμένο
24.
Πασπαλίζουμε με λίγο φουντούκι, βάζουμε και τη μισή κρέμα, πασπαλίζουμε ξανά με φουντούκι.
Ολοκληρωμένο
25.
Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, βάζουμε λίγο φουντούκι, τοποθετούμε την υπόλοιπη κρέμα και προσθέτουμε λίγο φουντούκι.
Ολοκληρωμένο
26.
Τέλος, τοποθετούμε το τρίτο φύλλο σφολιάτας και το αχνίζουμε.
Ολοκληρωμένο
27.
Αν θέλουμε, μπορούμε να μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και να κάνουμε ροζέτες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το βασικό συστατικό του συγκεκριμένου γλυκού είναι η σφολιάτα. Για να γίνει τραγανή και θρυμματιστή πρέπει να αφαιρεθεί όλος ο αέρας από μέσα. Γι’ αυτό το λόγο πιέζουμε την σφολιάτα μας με την πετσέτα. Οπότε δεν παραλείπουμε αυτό το σημείο όσο μπελαλίδικο και αν φαίνεται! Αν θέλουμε πιο πλούσιο το μιλφέιγ, ετοιμάζουμε μία σαντιγί, την ρίχνουμε πάνω από το τρίτο φύλλο, την ισιώνουμε, πασπαλίζουμε με φουντούκι και ρίχνουμε από πάνω τα τρίμματα σφολιάτας. Αν θέλουμε σοκολατένιο μιλφέιγ προσθέτουμε στην κρέμα ζαχαροπλαστικής 200 γρ. κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μιλφέιγ με κομματάκια φράουλας ή οποιουδήποτε φρούτου μας αρέσει.
Αφήστε μια απάντηση