Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλυκό πορτοκάλι

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
350 γρ. χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 ξύλα κανέλας
3 αστεροειδείς γλυκάνισο
5 καρφάκια γαρύφαλλο
Υλικά για τον χαλβά:
200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
170 γρ. σπορέλαιο
150 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο πορτοκάλι

Οδηγίες

1.
Για το σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ζεσταίνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Βράζουμε για 10 λεπτά από το σημείο του βρασμού, το βγάζουμε από τη φωτιά και μετά το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για μισή ώρα.
Ολοκληρωμένο
3.
Για τον χαλβά:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση το σπορέλαιο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύομε με το σύρμα διαρκώς για να μη μας καεί για 5 λεπτά περίπου ή ανάλογα το πόσο σκούρο χρώμα επιθυμούμε να πάρει το σιμιγδάλι.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσωπικά, επιλέγω να είναι ανοιχτόχρωμο.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι πορτοκαλιού αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα ξύλα κανέλας, τους γλυκάνισους και τα γαρύφαλλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι.
Ολοκληρωμένο
8.
Ενσωματώνουμε τα υλικά και βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα του κέικ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *