No products in the cart.
Πάστα kinder bueno
μέτριο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου | |
120 γρ. ζάχαρη | |
Μία πρέζα αλάτι | |
2 βανιλέτες | |
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
30 γρ. κορν φλάουρ | |
40 γρ. κακάο |
Υλικά για το σιρόπι:
100 γρ. νερό | |
50 γρ. ζάχαρη | |
1 κ.σ. κονιάκ | |
Κρέμα πραλίνας: | |
Μία φυτική σαντιγί σε κονσέρβα | |
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος | |
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί | |
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού άλειμμα (τύπου μερέντα) | |
Κρέμα bueno: | |
0.5 κουτί ζαχαρούχο γάλα | |
1 κ.γ. λεμόνι | |
3 βανιλέτες | |
5 συσκευασίες Kinder Bueno | |
Γκανάς: | |
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού άλειμμα (τύπου μερέντα) | |
200 γρ. κουβερτούρα | |
3 κ.σ. σπορέλαιο | |
Μία πρέζα αλάτι |
Οδηγίες
1.
Για το παντεσπάνι:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ.
Ολοκληρωμένο
4.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά με μία σιλικονούχα σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί ο όγκος.
Ολοκληρωμένο
5.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και εκεί απλώνουμε απαλά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
6.
Για να βεβαιωθούμε πως έχουν ψηθεί σωστά στα 20 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε ένα παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν βγει καθαρή τότε τα αφαιρούμε ειδάλλως συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί.
Ολοκληρωμένο
9.
Έπειτα, το αφαιρούμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.
Ολοκληρωμένο
10.
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
11.
Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά μετρώντας τον χρόνο από τον βρασμό και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.
Ολοκληρωμένο
12.
Κρέμα πραλίνας:
Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το εξάρτημα του σύρματος για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει μορφή.
Ολοκληρωμένο
13.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ολοκληρωμένο
14.
Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος.
Ολοκληρωμένο
15.
Ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στην σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 με 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα
Ολοκληρωμένο
16.
Κρέμα Bueno:
Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού στο μίξερ και χτυπάμε το μασκαρπόνε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το λεμόνι και τις βανιλέτες μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
17.
Ανοίγουμε τις συσκευασίες των Bueno, τις σπάμε και λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή ένταση.
Ολοκληρωμένο
18.
Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα.
Ολοκληρωμένο
19.
Με ένα πιρούνι σπάμε την γκοφρέτα που έχει απομείνει.
Ολοκληρωμένο
20.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα bueno στην κρέμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
21.
Γκανάς:
Σε ένα κατσαλάκι βάζουμε όλα τα υλικά και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
Ολοκληρωμένο
22.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε το παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου μέχρι να τελειώσει το σιρόπι και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα πραλίνας.
Ολοκληρωμένο
23.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε καλά. τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
24.
Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα Bueno.
Ολοκληρωμένο
25.
Απλώνουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
26.
Τέλος, ρίχνουμε την γκανάς πάνω από το γλυκό, τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για παντεσπάνι μπορούμε να κάνουμε μία βάση με θρυμματισμένα σοκολατένια μπισκότα ανακατεμένα με λιωμένο βούτυρο.
Καλησπέρα σας και συγγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση. Διόρθωσα την συνταγή και πλέον όλα τα υλικά είναι διαθέσιμα. Καλή σας επιτυχία!