Παραδοσιακή γλυκιά ρυζόπιτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
12 φύλλα κρούστας
100 γρ. σπορέλαιο
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Υλικά για το ρύζι:
250 γρ. ρύζι καρολίνα
270 γρ. νερό
250 γρ. κρέμα καρύδας
Μία πρέζα αλάτι
3 βανιλέτες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Τοποθετούμε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και το ξεπλένουμε πολύ καλά να φύγει αρκετά το άμυλο.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την κρέμα καρύδας, το αλάτι, τις βανιλέτες και το ξύσμα λεμονιού.
Ολοκληρωμένο
3.
Περιμένουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε το ρύζι.
Ολοκληρωμένο
4.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει.
Ολοκληρωμένο
5.
Στο τέλος, προσθέτουμε τη ζάχαρη με το σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να χλιάνει.
Ολοκληρωμένο
7.
Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Σύνθεση:
Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε 3 φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε στον πάγκο εργασίας.
Ολοκληρωμένο
10.
Φέρνουμε το πρώτο φύλλο με την μικρή πλευρά προς το μέρος μας και το ραντίζουμε με σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
11.
Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το ραντίζουμε και απλώνουμε το τρίτο φύλλο ραντίζοντάς το.
Ολοκληρωμένο
12.
Στη μικρή πλευρά του φύλλου αφήνουμε 3 εκ. από τις άκρες και απλώνουμε κατά μήκος το 1/3 της ποσότητας του ρυζιού.
Ολοκληρωμένο
13.
Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά τα φύλλα για να μην φύγει το ρύζι.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφήνουμε λίγη απόσταση και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την γέμιση του καρυδιού.
Ολοκληρωμένο
15.
Φέρνουμε το φύλλο πάνω από το ρύζι και το καλύπτουμε.
Ολοκληρωμένο
16.
Συνεχίζουμε διπλώνοντας το φύλλο σε ρολό.
Ολοκληρωμένο
17.
Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί με τα ρολά, την αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να την σκεπάσουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δεν θέλουμε κρέμα καρύδας την αντικαθιστούμε με νερό. Επίσης, μπορούμε να σιροπιάσουμε τη πίτα μας αντί να την αχνίσουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *