No products in the cart.
Μινεστρόνε
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
50 γρ. ελαιόλαδο | |
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο | |
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη | |
6 φέτες μπέικον σε λωρίδες | |
2 κλωνάρια σέλερι σε ψιλοκομμένο | |
2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα καρέ | |
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια | |
0.33 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια | |
1 σφηνάκι κονιάκ | |
200 γρ. χάντρες κατεψυγμένες ή μαυρομάτικα | |
1½ λίτρο ζωμός κότας ή λαχανικών | |
Μία συσκευασία κονσέρβα ντοματάκια πομοντόρι κομμένα σε κυβάκια μαζί με τη σάλτσα τους ή 3 μεγάλες ντομάτες φρέσκες καθαρισμένες κομμένες σε καρέ | |
1 δαφνόφυλλο | |
3 κόκκους μπαχάρι | |
1 κλωνάρι θυμάρι | |
1 μικρό κλωναράκι δεντρολίβανο | |
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο | |
250 γρ. κοφτό μακαρονάκι | |
100 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες για το γαρνίρισμα | |
Κρουτόν για γαρνίρισμα |
Οδηγίες
1.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μπέικον, το σέλερι, τα καρότα, την πατάτα, την σελινόριζα και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κονιάκ, περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τις χάντρες.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια, το δαφνόφυλλο, τους κόκκους μπαχάρι, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Σιγοβράζουμε για 25 λεπτά περίπου δοκιμάζοντας αν έχουν βράσει τα φασόλια.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν είναι βρασμένα τότε προσθέτουμε το ζυμαρικό.
Ολοκληρωμένο
6.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια αποσύρουμε από την φωτιά, καλύπτουμε με μία πετσέτα την κατσαρόλα και κλείνουμε με το καπάκι.
Ολοκληρωμένο
7.
Ξεκουράζουμε το φαγητό για 5 λεπτά και στη συνέχεια σερβίρουμε. γαρνίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και κρουτόν!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν νηστεύουμε αφαιρούμε το μπέικον, τον ζωμό κότας και την παρμεζάνα. Αντί για μπέικον μπορούμε να βάλουμε λουκάνικο ή παστό κρέας σε κομματάκια. Επίσης μπορούμε να κάνουμε μινεστρόνε με οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό και οποιοδήποτε όσπριο επιθυμούμε.
Αφήστε μια απάντηση