Πατάτες Dauphinois Ντοφινουάζ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
500 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
0.33 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
80 γρ. βούτυρο σε κομματάκια

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές στρόγγυλες φέτες είτε με το μαντολίνο είτε με το μαχαίρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνουμε εκεί 5 λεπτά να βγάλουν όσο περισσότερο άμυλο γίνεται.
Ολοκληρωμένο
3.
Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, την παρμεζάνα και την γραβιέρα.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε ένα πιρούνι και το αφήνουμε στην άκρη. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις σκουπίζουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος οβάλ ή ορθογώνιο 30Χ40 εκ. το βουτυρώνουμε και κάνουμε μία στρώση με πατάτες.
Ολοκληρωμένο
6.
Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις με τις πατάτες μέχρι να μας τελειώσουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Περιχύνουμε με το μείγμα τυριών και σκορπίζουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 20-25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Έπειτα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς κελσίου στο γκριλ και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, περιμένουμε για 20 λεπτά να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *