Μωσαϊκό σαν παγωτό

Μωσαϊκό σαν παγωτό (της μαμάς!)

Υλικά
  • 1 συσκευασία μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ½  πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 3 βανιλέτες
  • 1 σφηνάκι γάλα
  • 5 κουταλιές κακάο
  • ½  σφηνάκι τσίπουρο
  • Ένα κομμάτι λαδόκολλα
Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά τη μαργαρίνη με βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε λεπτά. Εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το κακάο, τις βανιλέτες και την πρέζα αλατιού. Χτυπάμε για άλλα δύο λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το τσίπουρο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. Σπάμε τα μπισκότα, τα ρίχνουμε στο μείγμα μας και ραντίζουμε από πάνω με το γάλα. Με μία σπάτουλα τα ενσωματώνουμε όλα μαζί πολύ καλά. Παίρνουμε το κομμάτι της λαδόκολλας, απλώνουμε το μείγμα μας κατά μήκος και τυλίγουμε ρολό σφίγγοντας τις άκρες του σαν καραμέλα.  Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη και αφήνουμε να παγώσει. Το σερβίρουμε κόβοντάς το σε ροδέλες και το γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα ή πασπαλίζουμε λίγο κακάο.

Συμβουλή

Είναι μία γρήγορη και γευστικότατη λύση για γλυκό και το μυστικό του κρύβεται στο καλό χτύπημα της μαργαρίνης.

Καλά μαγειρέματα!

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...