Μοσχαρίσια ταλιάτα με Chimichurri

Μοσχαρίσια ταλιάτα με σάλτσα Chimichurri (σάλτσα μυρωδικών)

Υλικά
  • 700 κόντρα σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια χωρίς κόκαλο
  • Ανθό αλατιού
  • Πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κλαδί φρέσκο θυμάρι
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

 

Για τη σάλτσα:

  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ.  καυτερό ή γλυκό μπούκοβο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ.  μέλι 
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. της σούπας ξύδι από κρασί
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τον ανθό αλατιού, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το κρασί και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σπαλομπριζόλα. Την αλείφουμε καλά, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες να μαριναριστεί. Όταν έρθει η ώρα να την ψήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο 1 ώρα πριν, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Παίρνουμε μία γκριλιέρα ή ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε πολύ καλά. Βάζουμε την μπριζόλα και την ψήνουμε για 7 λεπτά την κάθε πλευρά.  Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε ένα ένα μπολ, την καλύπτουμε με ένα αλουμινόχαρτο και περιμένουμε 10 λεπτά ώστε να αποκτήσει όλα τα υγρά της. Έπειτα την τοποθετούμε στο ξύλο κοπής και την κόβουμε σε λωρίδες (η μέθοδος κοπής ονομάζεται ταλιάτα). Για τη σάλτσα ρίχνουμε τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και χτυπάμε καλά μέχρι να δέσει. Στο τέλος προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε τα κομμάτια της μπριζόλας (ταλιάτα) σε ένα πιάτο και απλώνουμε από πάνω λίγη από τη σάλτσα μυρωδικών. Σερβίρουμε με μία σαλάτα από ρόκα, ντοματίνια και παρμεζάνα.

 

Συμβουλές:

Δεν αναποδογυρίζουμε συχνά την μπριζόλα γιατί χάνει υγρά και ξεραίνεται. Επίσης όσο πιο πολύ την ψήσουμε τόσο το κρέας θα σκληρύνει. Οπότε προσέχουμε τον χρόνο ψησίματος.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...