Mousse σοκολάτας με αβοκάντο

Μέσα στην αγχωτική καθημερινότητα που ζούμε ψάχνουμε και ανατρέχουμε σε πράγματα που μας χαλαρώνουν. Έχουμε την τάση να θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο, αναζητώντας πάντα κάτι διασκεδαστικό, ανάλαφρο και χιουμοριστικό. Δε γίνεται, λοιπόν, μία ασχολία σαν τη μαγειρική να μας φαίνεται βαριά και ασήκωτη! Δεν ταιριάζει, «κλοτσάει», πως αλλιώς να το κάνουμε! Μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε ειλικρινά μέσα από την κοινή μας αγάπη, τη μαγειρική. Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για την χρήση του αβοκάντο. Θα το δείτε παντού να κυριαρχεί σε σμούθι, γλυκά, σαλάτες, σάλτσες, κυρίως πιάτα, κυριολεκτικά κατακλύζει τους καταλόγους! Το ονομάζω «μαγικό υλικό» γιατί εκτός από τις άκρως θρεπτικές ουσίες που περιέχει «παντρεύεται» όμορφα και ανυποψίαστα τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές. Η πλούσια υφή του νομίζω πως είναι το κλειδί της επιτυχίας του. Εννοείται πως άργησα να το χρησιμοποιήσω αν σκεφτεί κανείς πως ήδη τα περισσότερα μωρά από 8 μηνών τρώνε πολτοποιημένο το συγκεκριμένο αγαπημένο λαχανικό! Είπαμε όμως, όσο ζούμε μαθαίνουμε και ανακαλύπτουμε, ιδού η μαγεία! Η ακόλουθη συνταγή είναι μία vegetarian εκδοχή (όπως συνηθίζεται να λέγεται) της μους σοκολάτας. Όπως θα διαπιστώσετε και μόνοι σας δεν υπάρχει ίχνος ζάχαρης κρυσταλλικής ούτε ζωικών υλικών. Πιστέψτε με όταν την δοκιμάσετε δε θα σας λείψει καθόλου η «κανονική» συνταγή. Μπορείτε να την τρώτε άφοβα όποτε επιθυμείτε εσείς οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά σας. Αυτό που με κέρδισε στη συγκεκριμένη μους είναι η γρηγοράδα της, χωρίς πολύ εξαρτήματα και κουζινικά (ο νεροχύτης σχεδόν ανέγγιχτος) αλλά και η πληρότητα που νιώθεις από το κακάο και την κουβερτούρα. Θα δείτε πως χρησιμοποίησα χαρουπάλευρο, μη σας ξενίσει! Άλλο ένα super food για το οποίο γνωρίζουμε λίγα και όμως είναι τόσο γευστικό. Το χαρουπάλευρο αντικαθιστά σε πολύ καλό βαθμό το κακάο αν θέλουμε να δώσουμε μία γεύση από πραλίνα όσο και αν ακούγεται περίεργο. Δοκιμάστε την και θα ανακαλύψετε πως όσο και αν φαίνονται ασυνήθιστα ή παράξενα κάποια πράγματα εκεί θα ξεπηδήσει ένα διαμάντι! 

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
2 ώριμα αβοκάντο (πολύ πολύ μαλακά)
2 ώριμες μπανάνες
0.5 φλιτζ. Κρέμα καρύδας ή γάλα καρύδας (σε κονσέρβα)
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. χαρουπάλευρο
100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
2 βανιλέτες
2 κ.σ. μέλι
Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν χρησιμοποιήσουμε άγουρα αβοκάντο τότε δε θα μπορούν να λιώσουν.
Ολοκληρωμένο
4.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν κομμάτια και να μην έχουμε βελούδινη υφή
Ολοκληρωμένο
5.
Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τις μπανάνες και ξαναχτυπάμε
Ολοκληρωμένο
6.
Έπειτα προσθέτουμε το κακάο, το χαρουπάλευρο, την κουβερτούρα, τις βανιλέτες, το μέλι, το αλάτι και την κρέμα ή το γάλα καρύδας χτυπώντας τα μέχρι να ενωθεί το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
7.
Δοκιμάζουμε το μείγμα μας και βλέπουμε αν το θέλουμε πιο γλυκό.
Ολοκληρωμένο
8.
Τότε, αν επιθυμούμε προσθέτουμε άλλη μία κουταλιά μέλι.
Ολοκληρωμένο
9.
Αν θέλουμε μεταφέρουμε την μους σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε ισόποσα σε ατομικά ποτηράκια.
Ολοκληρωμένο
10.
Τα τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε να πήξουν για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
11.
Στολίζουμε με φρέσκα φρούτα ή τρίβουμε φλοίδες κουβερτούρας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν έχετε άγουρα αβοκάντο βάλτε τα σε μια χάρτινη σακούλα και τοποθετείστε τα δίπλα σε μπανάνες. Σε 3 μέρες θα είναι τόσο μαλακά όσο χρειάζεται!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *