Μπεκρή μεζέ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό xοιρινό λαιμό σε κομματάκια (σαν την τηγανιά)
500 γρ. νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
Υλικά για την σάλτσα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 πράσινες πιπεριές χοντροκομμένες
1 κόκκινη πιπεριά φλωρίνης χοντροκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά χοντροκομμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
μπούκοβο
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή μία συσκευασία κονκασέ ολόκληρα ντοματίνια που τα λιώνουμε στο μπλέντερ
300 γρ. νερό
250 γρ. γραβιέρα
Αλάτι

Οδηγίες

1.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 500 γρ. νερό με 1 κ.γ. ζάχαρη και βράζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε σιγανή φωτιά για 25 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Αφού απορροφηθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το λάδι, τα λουκάνικα, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, τον τρίβουμε στον πάτο για να τσιγαριστεί και αυτό για 2 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
4.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 3 λεπτά περίπου και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη γραβιέρα και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ολοκληρωμένο
5.
Αν χρειάζεται στη διάρκεια της βράσης, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
Ολοκληρωμένο
6.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη αφήνουμε να λιώσει. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Χρειάζεται καλό βράσιμο στο κρέας ώστε να μαλακώσει και να μην είναι σκληρό. Εκεί βοηθάει και η ζάχαρη που προσθέτουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *