No products in the cart.
New York cheesecake
εύκολο
10
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 συσκευασίες cookies θρυμματισμένα στο multi | |
50 γρ. Βούτυρο λιωμένο |
Για την γέμιση:
1100 γρ. τυρί κρέμα | |
220 γρ. ζάχαρη | |
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας | |
3 βανιλέτες | |
Ξύσμα από 1 λεμόνι | |
5 αυγά | |
2 κρόκους | |
25 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις | |
100 γρ. κρέμα γάλακτος |
Οδηγίες
1.
Για την βάση:
Τοποθετούμε σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα μπισκότα μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
2.
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα δαχτυλίδι διαμέτρου 22 εκ.
Ολοκληρωμένο
3.
Γέμιση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα μαζί με την ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε τα αυγά μαζί με τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Προσθέτουμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το προσθέτουμε πάνω από την βάση με τα cookies, τοποθετούμε την φόρμα σε ένα μεγάλο, στρογγυλό, αντικολλητικό ταψί και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό μέχρι την μέση της φόρμας.
Ολοκληρωμένο
7.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C, στον αέρα, για 2 ώρες, μέχρι το εξωτερικό κομμάτι του cheesecake να σταθεροποιηθεί και το εσωτερικό να είναι ελαφρώς μαλακό.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν το cheesecake είναι έτοιμο, κλείνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλη 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αποσύρουμε το cheesecake από τον φούρνο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ολοκληρωμένο
10.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο