Πορκέτα γεμιστή με μυρωδικά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κομμάτι/ια πανσέτα χωρίς κόκαλο γύρω στα 2½
3 σκελ. σκόρδο με τη φλούδα τους
4 κλωνάρια θυμάρι
4 κλωνάρια δεντρολίβανο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
σπάγκος ψησίματος

Οδηγίες

1.
Ακουμπάμε το χοιρινό με το δέρμα στον πάγκο (αν θέλουμε το ζητάμε χωρίς δέρμα) και με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε την επιφάνεια του κρέατος ώστε να μεγαλώσει.
Ολοκληρωμένο
2.
Το αναποδογυρίζουμε ώστε να βλέπουμε την πλευρά του δέρματος και χαράζουμε την πλευρά του δέρματος σε ρόμβους και την αναποδογυρίζουμε ώστε να βλέπουμε το εσωτερικό της.
Ολοκληρωμένο
3.
Την ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, το αλείφουμε με την μουστάρδα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε μέσα και έξω.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε όλη την επιφάνεια προσθέτουμε θυμάρι, δεντρολίβανο καθώς και τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου.
Ολοκληρωμένο
5.
Την τυλίγουμε σε σφιχτά σε ρολό και.δένουμε με σπάγκο σε 5 σημεία.
Ολοκληρωμένο
6.
Την ακουμπάμε πάνω σε σχάρα που έχουμε τοποθετήσει από κάτω ένα ταψί
Ολοκληρωμένο
7.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ºC στις αντιστάσεις και βάζουμε στο φούρνο το ταψί, αμέσως χαμηλώνουμε στους 170ºC.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε για 3 ώρες περίπου. Στη συνέχεια δυναμώνουμε το φούρνο στους 200ºC για να καραμελώσει εξωτερικά το δέρμα ψήνοντας για 20 λεπτά ακόμα.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφού ψηθεί αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 20′, ακουμπώντας μια λαδόκολλα στην επιφάνεια για να ξεκουραστεί.
Ολοκληρωμένο