No products in the cart.
Vegan κεφτεδάκια κολοκυθιού με σάλτσα ντομάτας
εύκολο
20 τμχ
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες | |
1 κρεμμύδι ψιοκομμένο | |
500 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα | |
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα | |
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη | |
60 γρ. βρόμη αλεσμένη στο μούλτι | |
2 καρότα τριμμένα | |
αλάτι και πιπέρι | |
βασιλικός ψιλοκομμένος | |
0.5 κ.γ. μείγμα μεσογειακών μυρωδικών |
Για τη σάλτσα:
500 γρ. χυμός ντομάτας | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη | |
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη | |
2 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ½ κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό | |
300 γρ. νερό ζεστό | |
1 φρέσκο ζωμό λαχανικών | |
αλάτι και πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Για τα κεφτεδάκια:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά για να βγάλουν τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
3.
Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο και ρίχνουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
4.
Στραγγίζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε το κολοκύθι ώστε να μην έχουν καθόλου υγρασία.
Ολοκληρωμένο
5.
Βάζουμε το κολοκύθι στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά, τη βρόμη, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και τέλος προσθέτουμε τα αυγά.
Ολοκληρωμένο
6.
Πλάθουμε το μείγμα με το χέρι μας και αφού ενωθούν όλα τα υλικά πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν το μείγμα μας έχει αρκετή υγρασία προσθέτουμε λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά.
Ολοκληρωμένο
8.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 25 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό-καφέ χρώμα εξωτερικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι.
Ολοκληρωμένο
10.
Σοτάρουμε μέχρι να γυαλίζει το κρεμμύδι.
Ολοκληρωμένο
11.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζεστό νερό, τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά.
Ολοκληρωμένο
12.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
13.
Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα προσθέτουμε το βασιλικό ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα ψημένα κεφτεδάκια.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφήνουμε τη σάλτα μαζί με τα κεφτεδάκια να δέσει σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
15.
Σερβίρουμε τα κεφεδάκια κολοκυθιού με τη σάλτσα και το συνοδευτικό της επιλογής μας.
Ολοκληρωμένο