No products in the cart.
Ντοματοσαλάτα με ψητή φέτα
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. ντοματίνια | |
2 αγγούρια | |
1 κρεμμύδι | |
1 πιπεριά κόκκινη | |
1 πιπεριά πράσινη | |
3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες | |
1 κ.σ. κρίταμο | |
Βασιλικό φρέσκο | |
Βασιλικό φρέσκο | |
2 φέτες ψωμιού | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη |
Υλικά για Βινεγκρέτ
4 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό | |
1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό σε σιρόπι |
Οδηγίες
1.
Κόβουμε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το λαδώνουμε ελαφρώς και τοποθετούμε πρώτα τις πιπεριές σε δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
3.
Το ίδιο κάνουμε για την φέτα ψήνοντάς την με γρήγορες κινήσεις.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια.
Ολοκληρωμένο
5.
Μέσα στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το ψωμί μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Τα σοτάρουμε μέχρι τα κομματάκια του ψωμιού να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Έτσι ετοιμάζουμε τα σπιτικά μας κρουτόν.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα μας τα υλικά.
Ολοκληρωμένο
9.
Για την βινεγκρέτ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η συγκεκριμένη σαλάτα τρώγεται χλιαρή γιατί απλά η νοστιμιά της ψητής φέτας αναδεικνύεται εκείνη την ώρα. Τώρα, για να μη μαραίνονται τα λαχανικά μας καλό είναι να κόβονται τη στιγμή του σερβιρίσματος. Αν θέλουμε να την έχουμε έτοιμη από πριν απλά δεν προσθέτουμε το αλάτι και την βινεγκρέτ.
Αφήστε μια απάντηση