No products in the cart.
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια
εύκολο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια | |
2 φύλλα δάφνης | |
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα | |
1 μικρό κρεμμύδι ξερό κομμένο καρέ | |
0.5 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη καρέ | |
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη καρέ |
Υλικά για τη σάλτσα:
80 γρ. ελαιόλαδο | |
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο | |
2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι | |
0.5 κ.γ. πάπρικα | |
αλάτι, πιπέρι |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν σε μια κατσαρόλα με νερό, αλάτι και τις δάφνες.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα βράζουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν, για να μην διαλύονται στην σαλάτα.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υλικά της σάλτσας.
Ολοκληρωμένο
4.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια και όλα τα λαχανικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε με τη συνοδεία ψωμιού ή αραβικών πιτών.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Στη συγκεκριμένη σαλάτα μπορούμε να προσθέσουν μία κονσέρβα τόνου για περισσότερη γεύση.
Αφήστε μια απάντηση