Σαλάτα με χόρτα, ρεβύθια και ξινομυζήθρα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. ρεβύθια (βρασμένα)
0.5 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. χόρτα βρασμένα
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ντοματίνια κομμένα (προαιρετικά)
Ξινομυζήθρα
Υλικά για την σάλτσα:
1/3 φλιτζ. γιαούρτι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Μία τσιμπιά ξύσμα πορτοκαλιού
Μία τσιμπιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
0.5 κ.γ. μέλι
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας.
Ολοκληρωμένο
2.
Για τη σάλτσα παίρνουμε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Περιχύνουμε με αυτήν την σαλάτα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά ανάλογα τα γούστα. Επίσης, στη σάλτσα μπορούμε να παραλείψουμε το γιαούρτι και να φτιάξουμε ένα απλό λαδολέμονο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *