No products in the cart.
Pancakes με καραμέλα γάλακτος
εύκολο
12
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο | |
5 γρ. αλάτι | |
3 κ.σ. ζάχαρη | |
2 βανίλιες | |
0.5 κ.γ. μαγειρική σόδα κοσκινισμένο | |
2 κ.γ. baking powder κοσκινισμένο | |
280 γρ. γάλα | |
2 αυγά | |
1 κ.σ. ξύδι | |
70 γρ. βούτυρο λιωμένο |
Υλικά για την καραμέλα γάλακτος
200 γρ καστανή ζάχαρη | |
50 γρ νερό | |
80 γρ βούτυρο | |
1 καλή πρέζα αλάτι | |
150 γρ. κρέμα γάλακτος |
Οδηγίες
1.
Για τα pancakes:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα όλα τα στέρεα υλικά μαζί.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα δεύτερο μπολ όπου αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε τα υγρά στα στέρεα υλικά και με το σύρμα αναμειγνύουμε καλά μέχρι να πάρουμε έναν χυλό όχι πολύ σφιχτό.
Ολοκληρωμένο
4.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο και ρίχνουμε 2 κ.σ. από το μείγμα και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
5.
Γυρίζουμε τα pancakes όταν στην επιφάνεια εμφανιστούν φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
6.
Για την σάλτσα καραμέλα γάλακτος:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και το αλάτι σε ένα κατσαρολάκι να βράσει.
Ολοκληρωμένο
7.
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν διαλυθεί προσθέτουμε το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
9.
Αφήνουμε το μείγμα μας να σιγοβράσει μέχρι να πάρει ένα καραμελένιο χρώμα και να έχει εξαφανιστεί το νερό.
Ολοκληρωμένο
10.
Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
11.
Μπορεί όταν τη ρίξουμε να μαζευτεί σε μια σφιχτή μπάλα. Δεν ανησυχούμε γιατί γρήγορα θα λιώσει.
Ολοκληρωμένο
12.
Σιγομαγειρεύουμε για 10 με 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
13.
Γαρνίρουμε τα pancakes με την σάλτσα. Επίσης ότι μας περισσέψει από τη σάλτσα την διατηρούμε σε βαζάκια.
Ολοκληρωμένο
14.
Σερβίρουμε τα pancakes με καρύδια pecan προαιρετικά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για πιο αφράτα pancakes προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού στο μείγμα μας αντί για ξύδι.
Αφήστε μια απάντηση