Πανσέτα ρολό γεμισμένο με πέστο, προσούτο & μοτσαρέλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 ενιαίο κομμάτι πανσέτα χοιρινή (χωρίς κόκκαλο) 2 κιλά ανοιγμένη από τον κρεοπώλη για να γίνει ρολό
2 κ.σ ελαιόλαδο
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
Υλικά για γέμιση
Μία έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού ή χειροποίητη
Φυστίκια αιγίνης χοντροσπασμένα
6 φέτες προσότου
200 γρ. Μοτσαρέλα τυρί σε φέτες ή μπαστούνια

Οδηγίες

1.
Βάζουμε στο ταψί ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Ολοκληρωμένο
2.
Στην πλευρά της πανσέτας που είναι με το λίπος το χαράζουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ρόμβους ή γραμμές.
Ολοκληρωμένο
3.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε την πανσέτα απ’ την άλλη πλευρά και αλείφουμε όλο το κρέας με την σάλτσα πέστο, πασπαλίζουμε τα φυστίκια και απλώνουμε το προσούτο με το τυρί μοτσαρέλα κατά μήκος.
Ολοκληρωμένο
5.
Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το κρέας με προσοχή και δένουμε την πανσέτα με σπάγκο ψησίματος.
Ολοκληρωμένο
6.
Άλειμμα:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, τη σκόνη μουστάρδας, το χυμό πορτοκάλι, την σόγια σως, το μέλι, λίγο αλάτι και το πιπέρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Με ένα πιρούνι τα ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
8.
Με το μείγμα αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πανσέτας.
Ολοκληρωμένο
9.
Βάζουμε δυο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο σταυρωτά στον πάγκο και ακουμπάμε πάνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ολοκληρωμένο
10.
Εκεί τοποθετούμε το ρολό πάνω στα αντικολλητικά χαρτιά και προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, το δεντρολίβανο και τα σκόρδα τριγύρω.
Ολοκληρωμένο
11.
Κλείνουμε σφιχτά σε πακέτο το ρολό και το βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 2 ½ ώρες.
Ολοκληρωμένο
12.
Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζουμε την πανσέτα από το πακέτο με πολύ προσοχή γιατί καίει από τους υδρατμούς που έχουν συσσωρευτεί μέσα.
Ολοκληρωμένο
13.
Τοποθετούμε την πανσέτα πάνω σε μία σχάρα, που έχουμε τοποθετήσει μέσα στο ταψί και αλείφουμε την επιφάνεια με κρέμα βαλσαμικού.
Ολοκληρωμένο
14.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει.
Ολοκληρωμένο
15.
Αλείφουμε άλλη μια φορά την πανσέτα με την κρέμα βαλσαμικού κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Ολοκληρωμένο
16.
Όταν είναι έτοιμη την αφαιρούμε από τον φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
17.
Έπειτα κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με πατάτες φούρνου ή πουρέ.
Ολοκληρωμένο
18.
Για τη σάλτσα:
Μαζεύουμε τα υγρά και τα ζουμάκια από το αντικολλητικό χαρτί που ψήθηκε το κρέας και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκια.
Ολοκληρωμένο
19.
Δένουμε τη σάλτσα με 1 κ.σ. βούτυρο και γαρνίρουμε το κρέας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε το κρέας να το έχουμε με το δέρμα ή χωρίς το δέρμα ανάλογα με τα γούστα μας. Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε ή αντικαταστήσουμε τον ξηρό κάρπο. Αντί για πέστο βασιλικού μπορούμε να βάλουμε πέστο πιπεριάς. Για περισσότερη γεύση μπορούμε να "ντύσουμε" το ρολό πανσέτας με κομμάτια μπέικον και μετά να το τυλίξουμε στη λαδόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *