No products in the cart.
Παραδοσιακό σπετζοφάι Πηλίου
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
70 γρ. ελαιόλαδο | |
5 λουκάνικα χωριάτικα Πηλίου κομμένα σε ροδέλες | |
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες | |
1 σκελίδα σκόρδο | |
4 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε λωρίδες | |
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες | |
1 κ.σ πελτέ ντομάτας | |
100 γρ. λευκό κρασί | |
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες | |
250 γρ. ζωμό λαχανικών | |
1 κ.γ ζάχαρη | |
1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο τριμμένο | |
Αλάτι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε ένα βαθύ πλασωτέ τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή ένταση.
Ολοκληρωμένο
3.
Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Μετά βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Ολοκληρωμένο
5.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ, τον τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, την πιπερίτσα και λίγο αλάτι.
Ολοκληρωμένο
7.
Χαμηλώνουμε ελαφρώς την ένταση και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
8.
Σερβίρουμε με τυρί φέτα και ζεστό ψωμί!
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα μπορούμε τα λουκάνικα και τα λαχανικά να τα ψήσουμε στο γκριλ στο φούρνο και μετά να συνεχίσουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. Στην ουσία, θα αποφύγουμε το σοτάρισμα στο τηγάνι. Αν δεν έχουμε ώριμες ντομάτες χρησιμοποιούμε ντοματάκια κονκασέ.
Αφήστε μια απάντηση