Πάστα kinder bueno

Υλικά

Παντεσπάνι:

  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 2 βανιλέτες
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 40 γρ. κακάο

Σιρόπι:

  • 100 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κονιάκ

Κρέμα πραλίνας:

  • Μία φυτική σαντιγί σε κονσέρβα
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος λιωμένη σε μπεν μαρί
  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού άλειμμα (τύπου μερέντα)

Κρέμα bueno:

  • 600 γρ. τυρι μασκαρπόνε
  • ½  κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. λεμόνι
  • 3 βανιλέτες
  • 5 συσκευασίες Kinder Bueno

Γκανάς:

  • 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού άλειμμα (τύπου μερέντα)
  • 300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 3 κ.σ. σπορέλαιο
  • Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες. Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Παράλληλα σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά κάθε φορά με μία σιλικονούχα σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω για να μη χαθεί ο όγκος. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και εκεί απλώνουμε απαλά το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά. Για να βεβαιωθούμε πως έχουν ψηθεί σωστά στα 20 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο και με μία οδοντογλυφίδα τρυπάμε ένα παντεσπάνι. Αν βγει καθαρή τότε τα αφαιρούμε ειδάλλως συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να σταθεί. Έπειτα, το αφαιρούμε από την λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσει τελείως.

Σιρόπι: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά μετρώντας τον χρόνο από τον βρασμό και στο τέλος προσθέτουμε το κονιάκ.

Κρέμα πραλίνας: Χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μαζί με την κρέμα γάλακτος στο μίξερ με το εξάρτημα του σύρματος για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει μορφή. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνουμε την πραλίνα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία του μείγματος. Ρίχνουμε τη σοκολάτα μέσα στην σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 με 8 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα

Κρέμα Bueno: Τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού στο μίξερ και χτυπάμε το μασκαρπόνε μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, το λεμόνι και τις βανιλέτες μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα. Ανοίγουμε τις συσκευασίες των Bueno, τις σπάμε και λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή ένταση. Θα λιώσει η σοκολάτα και θα μείνει η γκοφρέτα. Με ένα πιρούνι σπάμε την γκοφρέτα που έχει απομείνει. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα bueno στην κρέμα μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Γκανάς: Σε ένα κατσαλάκι βάζουμε όλα τα υλικά και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.

Συναρμολόγηση: Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε το παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου μέχρι να τελειώσει το σιρόπι και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα πραλίνας. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε καλά. τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα Bueno. Απλώνουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά. Τέλος, ρίχνουμε την γκανάς πάνω από το γλυκό, τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει ελαφρώς και κόβουμε σε κομμάτια.

 

Συμβουλή: Αντί για παντεσπάνι μπορούμε να κάνουμε μία βάση με θρυμματισμένα σοκολατένια μπισκότα ανακατεμένα με λιωμένο βούτυρο.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
1 reaction

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...