Πατάτες ακορντεόν

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
8 πατάτες στο ίδιο μέγεθος
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
8 φέτες μπέικον κομμένες σε λεπτές λωρίδες
80 γρ. γραβιέρα τριμμένη ή τσένταρ
400 γρ. ζωμό κοτόπουλου καυτό
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
γιαούρτι και λίγο καψαλισμένο μπέικον για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

1.
Καθαρίζουμε τις πατάτες.
Ολοκληρωμένο
2.
Με κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε βαθιά (με προσοχή να μην κοπούν τελείως οι πατάτες) σε λεπτές παράλληλες φέτες.
Ολοκληρωμένο
3.
Όταν τις ανοίξουμε μοιάζουν με ακορντεόν.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι, το λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σκόρδο.
Ολοκληρωμένο
5.
Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες, τις βάζουμε ανάμεσα από τις φέτες πατάτας αφού πρώτα τις αλατίσουμε.
Ολοκληρωμένο
6.
Τοποθετούμε τις πατάτες στο σκεύος, τις περιχύνουμε με το ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
7.
Θα πρέπει να έχουν μαλακώσει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
8.
Τις πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το τριμμένο τυρί.
Ολοκληρωμένο
9.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
10.
Τις σερβίρετε ζεστές και να θέλουμε προσθέτουμε λίγο γιαούρτι με λίγο καψαλισμένο μπέικον.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν δούμε πως παίρνουν γρήγορο χρώμα οι πατάτες, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *