Πατατοσουφλοτυρόπιτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
1 κιλό πατάτες τριμμένες από την χοντρή πλευρά και καλά στραγγισμένες
300 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. γάλα
3 αυγά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
200 γρ. τριμμένο κασέρι
Αλάτι, πιπέρι
εξτρά ελαιόλαδο για το σκεύος

Οδηγίες

1.
Παίρνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι ή ταψάκι ή πυρέξ και το λαδώνουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα αυγά και το ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
3.
Ανακατεύουμε καλά με έναν αυγοδάρτη.
Ολοκληρωμένο
4.
Προσθέτουμε το μπέικον, τα τριμμένα τυριά, αλάτι, πιπέρι και τις τριμμένες πατάτες.
Ολοκληρωμένο
5.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε αλλαντικό και τυρί της αρεσκείας μας! Αν η επιφάνεια ροδίσει γρήγορα χαμηλώνουμε ελαφρώς την ένταση του φούρνου και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Θέλουμε να ψηθεί σωστά και η πατάτα όχι μόνο να πάρει χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *