Πατάτες baby με λευκό κρασί

Υλικά
  • 700 γρ. πατάτες baby
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 3 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
  • 250 γρ. λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Σχινόπρασο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά με νερό τις πατάτες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε αρκετό λάδι και τις μισοτηγανίζουμε μέχρι να κάνουν κρούστα. Τις στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά. Προσθέτουμε τις πατάτες, την πάπρικα, το κάρυ, το μπέικον, το αλάτι και το πιπέρι. Τις ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε δυνατή ένταση μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί. Σερβίρουμε ζεστές με ψιλοκομμένο σχινόπρασο ή μαϊντανό.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...