Ψάρι στη λαδόκολλα με κάππαρη, ελιές και ντομάτα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 τσιπούρες καθαρισμένες ή 4 φέτες λευκόσαρκου ψαριού
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
10 ελιές χωρίς τα κουκούτσια, ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. άνηθο
3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
80 γρ. ελαιόλαδο
χυμό από ένα λεμόνι
80 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φετουλες
αλάτι, πιπέρι
λαδόκολλα

Οδηγίες

1.
Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας και βάζουμε στο καθένα από μία φέτα ψάρι.
Ολοκληρωμένο
2.
Σκορπίζουμε ομοιόμορφα, μοιράζοντάς τα ίσα, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό, το κρασί, την κάππαρη, τις ελιές, τον άνηθο, τη ρίγανη. το κρεμμυδάκια και το σκόρδο..
Ολοκληρωμένο
3.
Καλύπτουμε κάθε φέτα με 2 - 3 φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και κλείνουμε τις λαδόκολλες σε πακέτο.
Ολοκληρωμένο
4.
Τις βάζουμε προσεκτικά σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να γίνει το ψάρι.
Ολοκληρωμένο
5.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και προσεκτικά ανοίγουμε την λαδόκολλα. Προσοχή γιατί θα βγάλει καυτό ατμό. Σερβίρουμε σε πιάτο και απολαμβάνουμε!
Ολοκληρωμένο