Ψητή τάρτα σοκολάτας

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
350 γρ αλεύρι μαλακό
50 γρ. κακάο
210 γρ βούτυρο
1 αυγό
130 γρ άχνη ζάχαρη
2 βανίλιες
Μία πρέζα αλάτι
Ένα ασπράδι αυγού για το άλειμμα της ζύμης
Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. βούτυρο αγελάδος
230 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ζάχαρη
3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
100 γρ. αλεύρι

Οδηγίες

1.
Για τη βάση:
Τοποθετούμε το βούτυρο στο μίξερ χρησιμοποιώντας το εξάρτημα του φτερού.
Ολοκληρωμένο
2.
Το χτυπάμε πολύ καλά να μαλακώσει και να αφρατέψει για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για λίγο μέχρι να βγει μία ομοιογενής ζύμη.
Ολοκληρωμένο
4.
Την χωρίζουμε στα δύο, η μία μπαίνει στην κατάψυξη και η άλλη χρησιμοποιείται.
Ολοκληρωμένο
5.
Ανοίγουμε σε ένα φύλλο τη ζύμη μας, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο μας να παγώσει καλά για 1 ώρα.
Ολοκληρωμένο
6.
Μετά το πέρας των ωρών παίρνουμε μία λαδόκολλα απλώνουμε τη ζύμη μας και σκεπάζουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
7.
Χρησιμοποιώντας τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού ώστε να καλυφθεί όλη η ταρτιέρα.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε μία φόρμα ψησίματος με αποσπώμενο πάτο 24 εκατοστών, βουτυρώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη της τάρτας.
Ολοκληρωμένο
9.
Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού την τάρτα μας, την αλείφουμε με το ασπράδι αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Βγάζουμε από τον φούρνο την βάση της τάρτας, ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας και ψήνουμε για 25 λεπτά επιπλέον.
Ολοκληρωμένο
11.
Περιμένουμε να κρυώσει τελείως και έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
12.
Για την γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο, την κουβερτούρα, το αλάτι και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
13.
Λιώνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και περιμένουμε να κρυώσει ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
14.
Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και στον κάδο του ρίχνουμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
15.
Χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας και μετά προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ολοκληρωμένο
16.
Ενσωματώνουμε απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας να ανακατεύουμε με τη μαρίζ.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
πορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια της τάρτας με κακάο ή άχνη ζάχαρη ή flakes κουβερτούρας. Στη συγκεκριμένη τάρτα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ζύμη με μπισκότα τύπου dijestive θρυμματισμένα, ανακατωμένα με κουβερτούρα γάλακτος φτιάχνοντας έτσι μία γρήγορη βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *