Ραγού μανιταριών με κάστανα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βραστό νερό
40 γρ. μανιτάρια πορτσίνι (αποξηραμένα)
60 γρ. ελαιόλαδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
600 γρ. διάφορα μανιτάρια (λευκά, καφέ, πορτομπέλο)
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
150 γρ. κόκκινο κρασί
200 γρ. ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
0.25 κ.γ. μπούκοβο
100 γρ. βρασμένα κάστανα
αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Οδηγίες

1.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε 200 γρ. νερό.
Ολοκληρωμένο
2.
Αποσύρουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 20 λεπτά. παίρνουμε τα μανιτάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε στα 4.
Ολοκληρωμένο
3.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια, βάζουμε τα φρέσκα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά δυναμώνοντας τη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους.
Ολοκληρωμένο
6.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
7.
Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι μαζί με το νερό που έχουν μουλιάσει, τον ζωμό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και μαγειρεύουμε μαγειρευτεί 35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Ολοκληρωμένο
9.
Στα 20 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τα βρασμένα κάστανα αφού τα κόψουμε στη μέση ή σε 4 κομμάτια.
Ολοκληρωμένο
10.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα και στο τέλος του βρασμού προσθέτουμε το βούτυρο ώστε να γυαλίζει η σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
11.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή πολέντα ή ρύζι ή ζυμαρικά.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *