No products in the cart.
Σαρλότ με κρέμα βερίκοκο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. ώριμα βερίκοκα, καθαρισμένα από κουκούτσια και πολτοποιημένα (θα πρέπει ο πουρές να ζυγίζει 200 γρ.) + 300 γρ. επιπλέον βερίκοκα για το γαρνίρισμα | |
10 γρ. ζελατίνη (2 φύλλα των 5 γρ. ή περισσότερα μικρότερα) | |
500 γρ. μασκαρπόνε | |
100 γρ. ζάχαρη άχνη | |
4 βανιλέτες | |
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη στον κάδο του μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι | |
1½ πακέτο έτοιμα σαβουαγιάρ |
Οδηγίες
1.
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τη μισή ποσότητα από τον πουρέ βερίκοκου και το ζεσταίνουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στον ζεστό πουρέ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν.
Ολοκληρωμένο
4.
Ενσωματώνουμε το μείγμα αυτό στον κρύο πουρέ που αφήσαμε πιο πριν.
Ολοκληρωμένο
5.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε με την άχνη και τις βανιλέτες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Προσθέτουμε το μείγμα του βερίκοκο και στο τέλος την χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
7.
Σε μια φόρμα με ψηλά τοιχώματα (για σαρλότ ή πουτίγκα) διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 8 - 10 εκ. (ή ακόμα και σε έναν «οικογενειακό» κεσέ για γιαούρτι) στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε κόψει σε δίσκο που να εφάπτεται με την φόρμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Κολλάμε γύρω-γύρω στα τοιχώματα της φόρμας τα σαβουαγιάρ, το ένα δίπλα στο άλλο, σε κατακόρυφη διάταξη.
Ολοκληρωμένο
9.
Αδειάζουμε μέσα την κρέμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε τη σαρλότ για 4 ώρες στο ψυγείο, έως ότου η κρέμα σφίξει και ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντάς τη σε μια πιατέλα (για να ξεκολλήσει πιο εύκολα, περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και στα τοιχώματα).
Ολοκληρωμένο
11.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα βερίκοκα σε φετάκια, γαρνίρουμε την επιφάνεια της σαρλότ και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Το συγκεκριμένο γλυκό μπορεί να γίνει και σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε άλλο φρούτο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Αφήστε μια απάντηση