No products in the cart.
Τούρτα παγωτό πραλίνα
εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. βούτυρο λιωμένο | |
1 πακέτο μπισκότα θρυμματισμένα | |
5 μπάρες δημητριακών με σοκολάτα τριμμένες | |
2 κ.σ. κακάο | |
1 κ.σ. κονιάκ | |
1 βανιλέτα | |
Μία πρέζα αλάτι |
Υλικά για καραμελωμένα φουντούκια:
150 γρ. φουντούκια | |
150 γρ. ζάχαρη | |
1 κ.σ. νερό | |
Μία πρέζα αλάτι |
Οδηγίες
1.
Για την βάση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την λιωμένη μαργαρίνη με όλα τα υλικά μαζί.
Ολοκληρωμένο
2.
αίρνουμε ένα στρόγγυλο τσέρκι 22 εκ ή 24 εκ. Παπλώνουμε το μείγμα μας και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Για τα καραμελωμένα φουντούκια:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε όλα τα υλικά και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Ολοκληρωμένο
4.
Περιμένουμε να καραμελώσουν και όταν πάρει ανοιχτό καφέ χρώμα αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
5.
Τα αδειάζουμε σε μία λαδόκολλα, που την έχουμε αλείψει με λίγο σπορέλαιο, και περιμένουμε να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν κρυώσει εντελώς τότε τα θρυμματίζουμε στο μούλτι (όχι τελείως σκόνη, να υπάρχουν και κομματάκια).
Ολοκληρωμένο
7.
Για το παγωτό:
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος, την κανονική κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το ζαχαρούχο γάλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να πάρουμε μία κρέμα που να θυμίζει υφή γιαουρτιού.
Ολοκληρωμένο
9.
Ενσωματώνουμε το κονιάκ, τα καραμελωμένα φουντούκια και την πραλίνα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη την φόρμα και απλώνουμε το μείγμα του παγωτού.
Ολοκληρωμένο
11.
Τοποθετούμε ξανά στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Ολοκληρωμένο
12.
Για την σως σοκολάτας:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί όλα τα υλικά μαζί. Βγάζουμε από την κατάψυξη το παγωτό και περιχύνουμε με την σως.
Ολοκληρωμένο
13.
Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη συνταγή για παγωτό ως βάση (αφαιρώντας την πραλίνα) και την μετατρέπουμε σε όποια γεύση μας αρέσει!
Αφήστε μια απάντηση