- 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 ½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 βανιλέτες
- 60 γρ. βούτυρο κρύο σε κομματάκια
- 250 γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- Γάλα ή αυγό για επάλειψη
- Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανιλέτες και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Εκεί μέσα βάζουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλά μας το τρίβουμε στο αλεύρι ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε το γάλα και με το κουτάλι ανακατεύουμε. Παίρνουμε τη ζύμη στα χέρια μας, την πλάθουμε σε μπάλα και την απλώνουμε σε μία λαδόκολλα.
Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη 2 εκ (δεν την θέλουμε λεπτή τη ζύμη) και με ένα μικρό στρόγγυλο κουπ πατ κόβουμε σε μπισκότα. Απλώνουμε τα μπισκότα στη λαμαρίνα του φούρνου αφού πρώτα απλώσουμε ένα αντικολλητικό χαρτί. Με το πινέλο τα αλείφουμε με γάλα ή βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμαρμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν. Έπειτα, τα κόβουμε στη μέση, απλώνουμε βούτυρο ή κρέμα τυριού με μαρμελάδα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.
Συμβουλή: Στη ζύμη μπορούμε να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας ή σταφίδες. Τα συγκεκριμένα μπισκοτοψωμάκια μπορούμε να τα γεμίσουμε με τυρί και κάποιο αλλαντικό ετοιμάζοντας τα σε σάντουιτς αφαιρώντας από τη ζύμη τη 1 κ.σ. ζάχαρη και προσθέτοντας συνολικά 1 κ.γ. αλάτι.
Από την Ελένη Καπνιά.
- Εισέλθετε στο σύστημα ή εγγραφείτε για να υποβάλετε σχόλια ή να βαθμολογήσετε