Σιμιγδαλένιος χαλβάς με γλυκό πορτοκάλι

Υλικά

Σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 350 γρ. χυμός πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 5 καρφάκια γαρύφαλλο

Για τον χαλβά:

  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 170 γρ. σπορέλαιο
  • 150 γρ. γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο πορτοκάλι
Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και το ζεσταίνουμε. Βράζουμε για 10 λεπτά από το σημείο του βρασμού, το βγάζουμε από τη φωτιά και μετά το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για μισή ώρα.

Για τον χαλβά: Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση το σπορέλαιο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύομε με το σύρμα διαρκώς για να μη μας καεί για 5 λεπτά περίπου ή ανάλογα το πόσο σκούρο χρώμα επιθυμούμε να πάρει το σιμιγδάλι. Προσωπικά, επιλέγω να είναι ανοιχτόχρωμο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιρόπι πορτοκαλιού αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα ξύλα κανέλας, τους γλυκάνισους και τα γαρύφαλλα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι. Ενσωματώνουμε τα υλικά και βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα του κέικ. Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...