Σιρόπι φράουλας

Υλικά
  • 600 γρ. φράουλες πλυμένες
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 κανελόξυλο
  • 4 αστεροειδείς γλυκάνισοι
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση

Πολτοποιούμε τις φράουλες και σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε εκεί όλα μας τα υλικά. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ημέρα. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε το κανελόξυλο, τους γλυκάνισους, τη φλούδα λεμονιού και τα φύλλα αρμπαρόριζας και ρίχνουμε το μείγμα μας σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε για 12 λεπτά, αφαιρούμε τους αφρούς και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...