Σοκολατένια Cupcakes με Καφέ και Βουτυρόκρεμα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
130 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
180 γρ. ζάχαρη
40 γρ. κακάο κοσκινισμένο
2 βανιλέτες
1 κ.γ.μαγειρική σόδα
0.5 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. γάλα
120 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρ. ζεστό αρωματικό καφέ
Υλικά για την βουτυρόκρεμα:
110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
25 γρ. νερό
180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
220 γρ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
Μια πρέζα αλάτι

Οδηγίες

1.
Για τα cupcakes:
Παίρνουμε το ειδικό ταψάκι για μάφινς και βάζουμε τις ειδικές χάρτινες θήκες ή χρησιμοποιούμε θήκες σιλικόνης.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στέρεα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
Ολοκληρωμένο
3.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ολοκληρωμένο
4.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις θήκες μέχρι τα 3/4 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον άερα για 20 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
5.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να μέσα στο ταψί για 5 λεπτά και μετά τα τοποθετούμε σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
7.
Για την βουτυρόκρεμα:
Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια ένταση μέχρι το σιρόπι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Παράλληλα, σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει βράση.
Ολοκληρωμένο
9.
Κάνουμε στην άκρη το σιρόπι που έχει γίνει καραμέλα και σιγά σιγά με προσοχή ρίχνουμε μέσα τη βρασμένη κρέμα γάλακτος.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε αυτό το σημείο το μείγμα θα αφρίσει και θα φουσκώσει γι αυτό χρησιμοποιούμε βαθύ κατσαρολάκι.
Ολοκληρωμένο
11.
Δεν ανησυχούμε καθόλου και απλά ανακατεύουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
12.
Την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
13.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε την καραμέλα μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα, αφήνουμε για 2 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και μετά ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα έως ότου πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
14.
Τοποθετούμε το μείγμα αυτό στον κάδο του μίξερ, τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και σε χαμηλή ένταση χτυπάμε μέχρι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
15.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε το βούτυρο με το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
16.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε την κρέμα, όσο την χτυπάμε θα παίρνει πιο ανοιχτό χρώμα.
Ολοκληρωμένο
17.
Αν το μείγμα με τη σοκολάτα δεν έχει κρυώσει όταν θα ρίξουμε το βούτυρο, η κρέμα μας θα γίνει ρευστή, σε αυτήν την περίπτωση την βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να πήξει και την χτυπάμε αργότερα.
Ολοκληρωμένο
18.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη τη βάζουμε σε καρνέ και γαρνίρουμε τα cupcakes μας.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αντί για ζεστό καφέ μπορούμε να προσθέσουμε ζεστό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *