Σοκολατένιο κέικ με 3 υλικά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. Cookies με σοκολάτα
420 γρ. γάλα πλήρες
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 βανιλέτες
Υλικά για γκανάζ σοκολάτας (προαιρετικά):
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. σπορέλαιο

Οδηγίες

1.
Στο μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
Ολοκληρωμένο
2.
Τα ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλέτες.
Ολοκληρωμένο
3.
Αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά και μετά ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα τερτάγωνο ταψάκι για brownie ή στρόγγυλο τσέρκι για κέικ 20 εκ., στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.
Ολοκληρωμένο
5.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 30 λεπτά περίπου.
Ολοκληρωμένο
6.
Δοκιμάζουμε το ψήσιμο με μία οδοντογλυφίδα.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ το αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Ολοκληρωμένο
8.
Γκανάζ σοκολάτας:
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμο περιχύνουμε το κέικ και σερβίρουμε.
Ολοκληρωμένο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *