Σοκολατένιο προφιτερόλ

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
100 γρ. νερό
100 γρ. γάλα
100 γρ. βούτυρο
150 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
0 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
4 αυγά
1 κ.σ. υγρή βανίλια
Cream patisserie
650 γρ. φρέσκο γάλα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
120 γρ. ζάχαρη
70 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά και 3 κρόκους
3 βανιλέτες ή λοβό βανίλιας ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
40 γρ. βούτυρο αγελάδος
Σάλτσα σοκολάτας:
250 γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη
100 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
50 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 κ.γ. μέλι

Οδηγίες

1.
Σου:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, τη ζάχαρη και την βανίλια.
Ολοκληρωμένο
2.
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας ανακατεύοντας διαρκώς με μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
Ολοκληρωμένο
4.
Όταν μαζευτούν όλα τα υγρά, σφίξει το μείγμα μας και ξεκολλάει τότε το αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ολοκληρωμένο
5.
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του φτερού και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέσα ώστε να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
7.
Προσοχή! Ένα ένα τα αυγά κάθε φορά μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο.
Ολοκληρωμένο
8.
Μεταφέρουμε τη ζύμη μας σε ένα κορνέ και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Σε μία λαμαρίνα στρώνουμε μία λαδόκολλα και σχηματίζουμε με τον κορνέ ροζέτες 2 εκ.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε λίγο κενό μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν την ώρα του ψησίματος.
Ολοκληρωμένο
11.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για άλλα 15 με 20 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ολοκληρωμένο
12.
Σβήνουμε τον φούρνο μας και ανοίγουμε λίγο την πόρτα του.
Ολοκληρωμένο
13.
Τοποθετούμε μία πετσέτα κατά μήκος της πόρτας του φούρνου και ξανακλείνουμε.
Ολοκληρωμένο
14.
Αφήνουμε εκεί για 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν τελείως.
Ολοκληρωμένο
15.
Αυτό το κάνουμε για βγούνε τραγανά τα σου.
Ολοκληρωμένο
16.
Τα αφαιρούμε από τον φούρνο και τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Ολοκληρωμένο
17.
Για την κρέμα σοκολάτας:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
18.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
19.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Ολοκληρωμένο
20.
Όταν το μείγμα με το γάλα ζεσταθεί προσθέτουμε με μία κουτάλα στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύουμε γρήγορα για να πάρει σωστή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο γάλα.
Ολοκληρωμένο
21.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας και να βγάλει φουσκάλες.
Ολοκληρωμένο
22.
Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας την κατσαρόλα και προσθέτουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο.
Ολοκληρωμένο
23.
Ενσωματώνουμε καλά και τοποθετούμε την κρέμα σε ένα μακρόστενο σκεύος, το καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη που να εφάπτεται και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
24.
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε με το φτερό να αφρατέψει. Έπειτα τη μεταφέρουμε σε ένα κορνέ.
Ολοκληρωμένο
25.
Για τη σάλτσα:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας.
Ολοκληρωμένο
26.
Λιώνουμε το μείγμα μας σε μπεν μαρί μέχρι να πάρουμε μία βελούδινη, ρευστή κρέμα.
Ολοκληρωμένο
27.
Συναρμολόγηση:
Παίρνουμε το κορνέ με τη κρέμα σοκολάτας, ανοίγουμε το κάθε σου είτε κόβοντάς το στη μέση είτε τρυπώντας το από κάτω με τη μύτη του κορνέ και βάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
Ολοκληρωμένο
28.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε με όλα τα σου.
Ολοκληρωμένο
29.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τρούφα ή με ξηρούς καρπούς (προαιρετικά).
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Δεν χρησιμοποιούμε αέρα την ώρα του ψησίματος των σου γιατί είναι επιθετικός. Θέλουμε να ροδίσουν από έξω και να ψηθούν μέσα σωστά ώστε να έχουμε το «κούφιο» που επιθυμούμε για το γέμισμα των σου.