Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 65% κακάο ψιλοκομμένη
  • 220 γρ. βούτυρο σε κομμάτια
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 3 βανιλέτες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας μας
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο
  • 1 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση

Επί το έργον: Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Όταν είναι έτοιμο το μείγμα της σοκολάτας το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στο μίξερ τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τις βανιλέτες. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ενσωματώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το κονιάκ. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο. Με μία μαρίζ το ενσωματώνουμε καλά. Παίρνουμε 11 φορμάκια για σουφλέ ή μιας χρήσεως, τα βουτυρώνουμε και τους ρίχνουμε αλεύρι ή κακάο. Τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι ή κακάο και τα γεμίζουμε μέχρι τα ¾. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στον αέρα για 9 λεπτά ακριβώς. Τα βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε ένα λεπτό και μετά αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο. Τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κρέμα γάλακτος. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε τα σουφλέ μέσα στα μπολάκια.

 

Συμβουλή: Το μυστικό στο φούσκωμα τους σουφλέ είναι το καλό χτύπημα  των αυγών με τη ζάχαρη. Αν θέλουμε να ετοιμάσουμε τα σουφλέ πιο νώρις (άψητα), τότε μπορούμε να τα ετοιμάσουμε και να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες. Επίσης, τα διατηρούμε στην κατάψυξη άψητα και όταν έρθει η ώρα να φτιάξουμε τα βγάζουμε 3 ώρες πριν από την κατάψυξη και έπειτα ψήνουμε.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...