Spaghetti με αχινούς

Υλικά
  • 1 συσκευασία spaghetti
  • 40 αχινούς
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές τσίλι ψιλοκομμένες
  • Χυμό από ½  λεμόνι και το ξύσμα του
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 80 γρ. νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Αλάτι
Εκτέλεση

Ανοίγουμε τους αχινούς με το ειδικό εργαλείο και αφαιρούμε απαλά με ένα κουτάλι τα αυγά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολάκι και στύβουμε λίγο λεμόνι μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και περιμένουμε να βράσει. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε ένα λεπτό λιγότερο από την αναγραφόμενη ώρα. Παράλληλα παίρνουμε ένα μεγάλο γουόκ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Περιμένουμε να ζεσταθεί και βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσίλι. Τα σοτάρουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μετά σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και το τσίπουρο. Ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν μαζί με το βούτυρο. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τα αυγά των αχινών.

 

Συμβουλή:

Τα αβγά του αχινού δεν πρέπει να ψηθούν καθόλου. Αυτό γίνεται για να διατηρηθεί ατόφια η γεύση του ιωδίου και της θάλασσας. Αν προμηθευτούμε έτοιμα βαζάκια με διατηρημένους αχινούς, να γνωρίζετε πως δεν έχουν τόσο έντονη γεύση όσο οι φρέσκοι αλλά τους μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Επίσης, καλό είναι να μην βάλετε παραπάνω μακαρόνια από ότι σας προτείνουν γιατί δε θα έχουμε έντονη την παρουσία των αχινών.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...