No products in the cart.
Στήθος κοτόπουλο με μανταρίνι, μέλι και μουστάρδα Dijon στον φούρνο
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες | |
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες | |
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
250 γρ. νερό |
Υλικά για σάλτσα
Χυμό από 2 μανταρίνια | |
Χυμό από ένα λεμόνι | |
1 ½ κ.γ. μέλι | |
1 ½ κ.σ. Dijon | |
3 κ.σ. ελαιόλαδο | |
Αλάτι, πιπέρι | |
0.5 κ.γ. καπνιστή πάπρικα | |
0.5 κ.γ. κάρυ | |
1 κ.γ. θυμάρι |
Οδηγίες
1.
Παίρνουμε μία μικρή γάστρα ή μαντεμένια κατσαρόλα και στρώνουμε τον πάτο με τις φέτες σκόρδου και την πιπεριά.
Ολοκληρωμένο
2.
Αλατίζουμε τα φιλέτα μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε τη μία κ.σ. από το ελαιόλαδο
Ολοκληρωμένο
5.
βάζουμε πρώτα τα 2 φιλέτα και σοτάρουμε την κάθε πλευρά για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
6.
Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε στη γάστρα πάνω από τις πιπεριές.
Ολοκληρωμένο
7.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα άλλα 2 φιλέτα.
Ολοκληρωμένο
8.
Όταν είναι έτοιμα και αυτά τα βάζουμε στην γάστρα.
Ολοκληρωμένο
9.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
Ολοκληρωμένο
10.
Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά
Ολοκληρωμένο
11.
Βάζουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα μαζί με το νερό.
Ολοκληρωμένο
12.
Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 1 με 1 ½ ώρα.
Ολοκληρωμένο
13.
Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες ψητές.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου λίγα λιγά για να μην πέσει η θερμοκρασία και δεν θωρακιστούν καλά. Επίσης, αν δε έχουμε γάστρα ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο βάζουμε το κοτόπουλο στη λαδόκολλα ή σε ένα ταψί που το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Αφήστε μια απάντηση