Swiss roll με μαρμελάδα φράουλα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
2 βανιλέτες
Μία πρέζα αλάτι
125 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Μαρμελάδα για γέμιση
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Οδηγίες

1.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τις βανιλέτες και το αλάτι.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος και χτυπάμε το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Ολοκληρωμένο
3.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά από πάνω προς τα κάτω.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε την λαμαρίνα του φούρνου, απλώνουμε μία λαδόκολλα και την αλείφουμε ελαφρώς με λίγο σπορέλαιο.
Ολοκληρωμένο
6.
Ρίχνουμε το μείγμα, το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στον αέρα για 25-30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια.
Ολοκληρωμένο
7.
Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι, αφαιρούμε από τον φούρνο και όπως είναι παίρνουμε μία πετσέτα καθαρή και βάζουμε την λαδόκολλα με το παντεσπάνι.
Ολοκληρωμένο
8.
Τυλίγουμε αμέσως σε ρολό και αφήνουμε έτσι να κρυώσει.
Ολοκληρωμένο
9.
Έπειτα το ανοίγουμε απαλά και απλώνουμε την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
Ολοκληρωμένο
10.
Τυλίγουμε σε ρολό, κόβουμε λίγο τις άκρες να ισιώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Μπορούμε να γεμίσουμε το παντεσπάνι με οποιαδήποτε γέμιση από μαρμελάδα, φυστικοβούτυρο, πραλίνα κλπ.
Προσοχή στο χτύπημα, τα αυγά πρέπει να φουσκώσουν καλά και να ασπρίσουν.
Δεν ανακατεύουμε πολύ το μείγμα από το παντεσπάνι αφού ρίξουμε το αλεύρι γιατί θα λαασπώσει.
Για χειροποίητη μαρμελάδα φράουλα φράουλα δες εδώ https://www.syntageseleni.gr/syntages/aromatiki-marmelada-fraoyla/