No products in the cart.
Τραγανά κεφτεδάκια μπακαλιάρου
μέτριο
4
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. φιλέτο παστού μπακαλιάρου, ξαλμυρισμένο, πολύ καλά ξεπλυμένο, στεγνωμένο και ξεψαχνισμένο | |
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα | |
ξύσμα από ½ λεμόνι | |
2 κ.σ. φρέσκο δύοσμο ψιλοκομμένο | |
0.33 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο | |
0.5 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο | |
0.5 φλιιζ. τριμμένο ψωμί | |
1 αυγό | |
2 κ.γ. κορν φλάουρ | |
ελαιόλαδο για τηγάνισμα | |
αλάτι, πιπέρι |
Για το κουρκούτι:
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
0.5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ | |
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή | |
1 κ.γ. αλάτι | |
1 κ.σ. ελαιόλαδο | |
100 γρ. παγωμένο νερό | |
1½ φλιτζ. κορν φλάουρ |
Οδηγίες
1.
Για το ψάρι:
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, το ζεσταίνουμε και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ολοκληρωμένο
2.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε μέτρια ένταση για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
3.
Τα αφαιρούμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν .
Ολοκληρωμένο
4.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε τα κρεμμυδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ολοκληρωμένο
5.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα.
Ολοκληρωμένο
6.
Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια , τα τοποθετούμε σε ένα ταψί αφού πρώτα στρώσουμε μία λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξουν.
Ολοκληρωμένο
7.
Για το κουρκούτι:
Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρουμε ένα ενιαίο μείγμα.
Ολοκληρωμένο
8.
Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι, γεμίζουμε με ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
9.
Παίρνουμε τα κεφτεδάκια και τα βουτάμε στο κορν φλάουρ μέχρι να καλυφθούν.
Ολοκληρωμένο
10.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό κορν φλάουρ και μετά τα βουτάμε ένα ένα στο κουρκούτι.
Ολοκληρωμένο
11.
Αφήνουμε να στάξει το περισσότερο και μετά τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι λίγα λίγα κάθε φορά.
Ολοκληρωμένο
12.
Τηγανίζουμε 2 με 3 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Ολοκληρωμένο
13.
Αν δούμε ότι τα κεφτεδάκια παίρνουν πολύ γρήγορα χρώμα τότε χαμηλώνουμε ελαφρά την ένταση της φωτιάς για να ψηθούν σωστά στο εσωτερικό τους.
Ολοκληρωμένο
14.
Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
15.
Σερβίρουμε αμέσως για να μην πανιάσουν.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Μετά τον βάζουμε με το δέρμα προς τα πάνω σε μια λεκάνη με κρύο νερό, τον αφήνουμε τουλάχιστον 12 ώρες ακόμα και μέχρι 36 ώρες ανάλογα με την ποσότητα του ψαριού και το πόσο παστωμένος είναι. Φροντίζουμε να είναι βυθισμένος μέσα στο νερό διαρκώς, γι’ αυτόν τον σκεπάζουμε με ένα πιάτο. Κάθε 5 ώρες, γέρνουμε τη λεκάνη με προσοχή, κρατώντας το πιάτο, αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε με καθαρό νερό.
Αφήστε μια απάντηση