No products in the cart.
Τραγανά τυροπιτάκια φούρνου
μέτριο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ | |
230 γρ. νερό | |
2 κ.σ. ελαιόλαδο | |
1 κ.σ. ξύδι | |
0.5 κ.γ. αλάτι |
Υλικά για την γέμιση
400 γρ. φέτα τυρί τριμμένη σε κομμάτια |
Οδηγίες
1.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
2.
Τοποθετούμε το εξάρτημα του γάντζου και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Ολοκληρωμένο
3.
Ξεκουράζουμε τη ζύμη μας σκεπάζοντάς την με μία πετσέτα για 15 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Στη συνέχεια την πλάθουμε σε ένα μεγάλο ρολό και κόβουμε σε 14 ίσα μέρη.
Ολοκληρωμένο
5.
Πλάθουμε το κάθε ζυμαράκι σε μπαλίτσα και τις λαδώνουμε ελαφρώς.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα ένα το ζυμαράκι κάθε φορά και το πατάμε ελαφρώς με την παλάμη μας στον πάγκο εργασίας μέχρι να πάρουμε έναν δίσκο.
Ολοκληρωμένο
7.
Απαλά απαλά τραβάμε από κάθε του πλευρά με τα χέρια μέχρι να γίνει ελαφρώς διάφανο και να είναι περίπου 20 εκ. στη διάμετρο.
Ολοκληρωμένο
8.
Με ένα μαχαιράκι κάνουμε ένα κόψιμο από το κέντρο, πασπαλίζουμε με φέτα και διπλώνουμε σε τριγωνάκι κυκλικά από το κόψιμο.
Ολοκληρωμένο
9.
Συνεχίζουμε με όλα τα ζυμαράκια την ίδια διαδικασία.
Ολοκληρωμένο
10.
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου, στρώνουμε μία λαδόκολλα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και εκεί απλώνουμε τα τυροπιτάκια.
Ολοκληρωμένο
11.
Ραντίζουμε πάλι με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις για 40-45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα αφαιρούμε από τον φούρνο.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μπορούμε γύρω από κάθε δισκάκι να κόψουμε τα χοντρά σημεία της ζύμης ώστε να μην βγουν σκληρά. Επίσης σαν οδηγό για το κυκλικό σχήμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα πιατάκι. Τέλος, αν θέλουμε κάνουμε πιο μικρά τα τυροπιτάκια προσαρμόζοντας τον χρόνο ψησίματος.
Αφήστε μια απάντηση