Vegan/ Νηστίσιμη Πίτα με γύρο μανιταριών

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. πλευρώτους
3 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 κ.σ. σόγια σως
1 κ.σ. σιρόπι μέλι
1 κ.γ. ξύδι
0.5 κ.γ. ξύδι βαλσαμικό σε σιρόπι
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
Υλικά για μείγμα μπαχαρικών:
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
Αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
0.5 κ.γ. κάρυ

Οδηγίες

1.
Για το μείγμα μπαχαρικών :
Σε ένα μπολάκι βάζουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Ολοκληρωμένο
2.
Για τον γύρο:
Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σχίζουμε σε λωρίδες με τα χέρια μας.
Ολοκληρωμένο
3.
Παίρνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα και προσθέτουμε 3 κ.γ. από το μείγμα μπαχαρικών.
Ολοκληρωμένο
4.
Ανακατεύουμε και τα μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
6.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε καλά.
Ολοκληρωμένο
7.
Βάζουμε μέσα τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
8.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
9.
Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
10.
Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με όλα τα ζουμάκια τους στο ταψί της κουζίνας αφού πρώτα στρώσουμε λαδόκολλα (ή αν μπαίνει το τηγάνι στον φούρνο) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς κελσίου στον αέρα με γκριλ για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξεροψηθούν και να μη μείνουν υγρά.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Παίρνουμε μία πίτα για σουβλάκι γεμίζουμε με τον γύρω μανιταριών, πατάτες πράσινη σαλάτα, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό, αβοκάντο, μαγιονέζα (vegan ή όχι) ή τζατζίκι ή οτιδήποτε άλλο θελήσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *