No products in the cart.
Τυροπιτάκια με ζύμη κουρού
εύκολο
15
Reviews
Συστατικά:
Προσαρμόστε τις μερίδες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του | |
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό | |
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου | |
1 μεγάλο αυγό | |
Μία πρέζα αλάτι |
Υλικά για τη γέμιση:
150 γρ. γάλα | |
2 ½ κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ. | |
20 γρ. βούτυρο | |
0.5 κ.γ. κοφτό αλάτι | |
Λίγο πιπέρι και λίγη πάπρικα | |
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη | |
80 γρ. κασέρι τριμμένο | |
1 αυγό και 1 κρόκο χτυπημένο με 1 κ.γ. νερό για την επάλειψη |
Οδηγίες
1.
Για την ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τρίβουμε με τα χέρια μας τη ζύμη.
Ολοκληρωμένο
2.
Πλάθουμε για 3 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ενιαία και μαλακή ζύμη.
Ολοκληρωμένο
3.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη το μπολ και ξεκουράζουμε για 30 λεπτά.
Ολοκληρωμένο
4.
Έπειτα είναι έτοιμη να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
5.
Για τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μέσα το γάλα με το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
6.
Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.
Ολοκληρωμένο
7.
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε την μπεσαμέλ.
Ολοκληρωμένο
8.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι με την πάπρικα, την φέτα, το κασέρι και το ολόκληρο αυγό.
Ολοκληρωμένο
9.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να πάρουμε μία κρέμα.
Ολοκληρωμένο
10.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.
Ολοκληρωμένο
11.
Συναρμολόγηση:
Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 30 περίπου μπαλάκια.
Ολοκληρωμένο
12.
Θέλουμε το μέγεθος ενός καρυδιού.
Ολοκληρωμένο
13.
Παίρνουμε το κάθε μπαλάκι στη παλάμη μας και το ανοίγουμε σε δίσκο.
Ολοκληρωμένο
14.
Αυτό το κάνουμε με όλα τα κομματάκια της ζύμης.
Ολοκληρωμένο
15.
Γεμίζουμε τον κάθε δίσκο με 1 κ.γ. από τη γέμιση και έπειτα κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
Ολοκληρωμένο
16.
Με ένα πιρούνι πιέζουμε στις άκρες του ώστε να μη χυθεί η γέμιση.
Ολοκληρωμένο
17.
Απλώνουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί της κουζίνας αφού πρώτα έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα.
Ολοκληρωμένο
18.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 με 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνειά τους.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Αν θέλουμε μέσα στη γέμιση μπορούμε να ψιλοκόψουμε καπνιστή γαλοπούλα ώστε να δώσουμε έξτρα γεύση. Επίσης, αντί για μισοφέγγαρα μπορούμε να πλάσουμε τα τυροπιτάκια σε μπαλάκια και να πασπαλίσουμε την επιφάνειά τους με μαυροσούσαμο ή σουσάμι ή παπαρουνόσπορο!
Αφήστε μια απάντηση