Vegan pancakes με μπανάνα

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
200 γρ. γάλα αμυγδάλου ή σόγιας
1 μπανάνα πολτοποιημένη στο μπλέντερ
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου με καρύδα ή μαργαρίνη
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 βανιλέτες
3 κοφτές κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή κανονική
Μία πρέζα αλάτι
0.33 κ.γ. κανέλα
Λίγο βούτυρο αμυγδάλου με καρύδα για το τηγάνι

Οδηγίες

1.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.
Ολοκληρωμένο
2.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε.
Ολοκληρωμένο
3.
Αν η ένταση της εστίας μας φθάνει στο 9 εμείς το ρυθμίζουμε στο 5 ή στο 4 ανάλογα με την ισχύ κάθε κουζίνας.
Ολοκληρωμένο
4.
Ρίχνουμε στο αντικολλητικό τηγάνι ½ κ.γ. βούτυρο αμυγδάλου και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Ολοκληρωμένο
5.
Παίρνουμε μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα μας και το βάζουμε στο τηγάνι μας.
Ολοκληρωμένο
6.
Περιμένουμε να βγουν φουσκάλες στην επιφάνεια της τηγανίτας και με μία αντικολλητική σπάτουλα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.Συνήθως είναι 1 λεπτό η κάθε πλευρά.
Ολοκληρωμένο
7.
Συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο μείγμα μας. Σερβίρουμε είτε με μέλι, μαρμελάδα, άλειμμα πραλίνας, φρέσκα φρούτα και ξηρούς καρπούς ή οτιδήποτε άλλο εμείς επιθυμούμε.
Ολοκληρωμένο
Σημειώσεις
Η μία κουταλιά σούπας από το μείγμα μας δίνει μικρές τηγανιτές. Αν θέλουμε να είναι πιο μεγάλες τότε βάζουμε 2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *