Αλμυρό ελληνικό κέικ

Υλικά
  • 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πολύ μαλακό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
  • 5 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. ντοματίνια σε κομματάκια
  • 150 γρ. ελιές ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε μέσα το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κρέμα γάλακτος και στο τέλος τη φέτα, τα ντοματίνια, τις ελιές και τη ρίγανη. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα του κέικ και εκεί ρίχνουμε το μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου για 50 λεπτά με μία ώρα. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα για το ψήσιμο του κέικ. Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε για σταθεί για 10 λεπτά και μετά το τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσει τελείως.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...