Αρωματικό Πιλάφι

Υλικά
  • 1 κούπα ρύζι κίτρινο ή καστανό (250 γρ.)
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2 κούπες ζωμό κότας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 4 σπόρια κακουλέ
  • Μία πρέζα σαφράν
  • Καψαλισμένο φιδέ
  • ½ κούπα καβουρδισμένο αμύγδαλο ολόκληρο ή ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα κράνμπερι
  • Σπόρους από ρόδι
  • Αποξηραμένα βερίκοκα για διακόσμηση
  • Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και στο βούτυρο το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ρύζι και όλα τα μπαχαρικά αφού πρώτα τα τυλίξουμε σε ένα τούλι και το δέσουμε με λίγο σπάγκο. Προσθέτουμε το ζωμό κότας, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε το ρύζι σε μέτρια φωτιά με κλειστό καπάκι περίπου για 15 λεπτά. Παράλληλα παίρνουμε δύο φωλιές φιδέ, τον θρυμματίζουμε σε κομμάτια και τον καβουρδίζουμε μόνο του με λίγο βούτυρο. Πέντε λεπτά πριν ετοιμαστεί το ρύζι ρίχνουμε μέσα το φιδέ, τα κράνμπερι και το αμύγδαλο και βράζουν όλα μαζί. Αφαιρούμε το τούλι με τα μπαχαρικά και τη φλούδα λεμονιού. Γαρνίρουμε με τους σπόρους ροδιού και τα αποξηραμένα βερίκοκα περιμετρικά του πιάτου.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...