Βασιλόπιτα με μανταρίνι και μους λευκής σοκολάτας

Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα σε σκόνη
  • 3 βανίλιες
  • Μία πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. Baking powder
  • Ξύσμα 3 μανταρινιών
  • 200 γρ. στυμμένο χυμό μανταρινιών

 

Υλικά για μους λευκής σοκολάτας

  • 350 γρ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη στο μίξερ με 2 βανίλιες μέχρι να πάρει τη μορφή γιαουρτιού
Εκτέλεση

Για το κέικ

Τοποθετούμε στο μίξερ το εξάρτημα του φτερού. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι κι τις βανίλιες. Χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας. Έπειτα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί πρώτα το ένα και μετά προχωράμε στο επόμενο. Προσθέτουμε το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο, το baking, το ξύσμα μανταρινιών και το χυμό μανταρινιών. Ανακατεύουμε με τη σπάτουλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι εναλλάξ με τα φουντούκια. Χρησιμοποιούμε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο, την βουτυρώνουμε, την αλευρώνουμε και βάζουμε το μείγμα του κέικ. Παίρνουμε ένα φλουρί το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μία οδοντογλυφίδα για να δούμε αν είναι έτοιμη η βασιλόπιτα. Έπειτα την αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει το κέικ. Έπειτα το αναποδογυρίζουμε σε μία σχάρα και περιμένουμε να κρυώσει τελείως.

Για την μους

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα με το αλάτι σε μπεν μαρί. Περιμένουμε να κρυώσει η κουβερτούρα και μετά ενσωματώνουμε στην παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Προσοχή σε αυτό το σημείο. Θέλει απαλές κινήσεις με την σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) για να μην κόψει η μους. Την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.

Συναρμολόγηση 

Παίρνουμε την βασιλόπιτα και την καλύπτουμε με την μους σοκολάτας. Αν θέλουμε τη βάζουμε σε κορνέ για να δώσουμε σχήματα με ροζέτες.

Συμβουλή

Για το κέικ βασιλόπιτα όλα τα υλικα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...