Camembert ψητό με φύλλο σφολιάτας

Υλικά
  • 250 γρ. camembert
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αβγό
  • Έτοιμη μαρμελάδα βατόμουρο ή chutney μήλου ή ντομάτας ή cranberries
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180ο C στον αέρα. Παίρνουμε μία λαδόκολλα και την απλώνουμε στο ταψί του φούρνου. Εκεί ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, βάζουμε το τυρί μας στη μέση του φύλλου, πάνω από το τυρί προσθέτουμε 1 κ.σ. από την μαρμελάδα βατόμουρου ή chutney της επιλογής μας και τυλίγουμε σε μορφή φακέλου αλείφοντας με νερό τις άκρες για να κολλήσουν. Αλείφουμε με αυγό την επιφάνεια της σφολιάτας και ψήνουμε για 30 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε από τον φούρνο, σπάμε με ένα μαχαιράκι τη σφολιάτα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα.

 

Από την Ελένη Καπνιά.

 

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...