Εύκολο παγωτό καϊμάκι χωρίς παγωτομηχανή

Υλικά
  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγί (στο μεταλλικό) και την βάζουμε στο ψυγείο να είναι κρύα
  • ¾ ζαχαρούχο γάλα και το βάζουμε στο ψυγείο
  • 2 βανιλέτες
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 γεμάτες κ.σ. βανίλια υποβρύχιο με γεύση μαστίχα
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή κεράσι (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Τοποθετούμε το εξάρτημα του σύρματος. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε παγωμένη την φυτική κρέμα και την χτυπάμε για 10 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το παγωμένα ζαχαρούχο γάλα, τις βανιλέτες με το αλάτι και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά. παράλληλα λιώνουμε σε μπεν μαρί το μέλι με την βανίλια. Στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε σε στρώσεις την κρέμα με το γλυκό του κουταλιού και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Σερβίρουμε σε μπολάκια ή χωνάκια γαρνίροντας με το σιρόπι βύσσινο.

 

Συμβουλή: Αν θέλουμε μέσα στο μείγμα μπορούμε να σπάσουμε μπισκότακια κανέλας για περισσότερη γεύση! Επίσης, αντί για υποβρύχιο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μερικές σταγόνες ελαίου μαστίχας!

 

Για περισσότερες συνταγές με παγωτά δείτε εδώ.

Για περισσότερες συνταγές για παιδιά δείτε εδώ.

Μυστικά για αφράτο παγωτό δείτε εδώ.

 

Από την Ελένη Καπνιά

Βαθμολογήστε μας
0 reactions

Έχετε απορίες; Ρωτήστε μας...