Φρέσκα ζυμαρικά

Reviews

Συστατικά:

Προσαρμόστε τις μερίδες
300 γρ. Αλεύρι σκληρό τύπου 00
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό + 40 γρ. έξτρα
2 μεσαία αυγά
20 γρ. νερό
4 γρ. αλάτι

Οδηγίες

1.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ολοκληρωμένο
2.
Ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε τα αυγά όπου τα σπάμε με ένα πιρούνι.
Ολοκληρωμένο
3.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
Ολοκληρωμένο
4.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Η διαδικασία του ζυμώματος θα μας πάρει από 6 λεπτά μέχρι 15 λεπτά ανάλογα την δύναμη των χεριών μας.
Ολοκληρωμένο
5.
Στην συνέχεια τυλίγουμε την ζύμη με μια μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ολοκληρωμένο
6.
Στην συνέχεια ρίχνουνε σιμιγδάλι στον πάγκο, κόβουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε σε 2 δίσκους λεπτούς.
Ολοκληρωμένο
7.
Αν έχουμε τη μηχανή ζυμαρικών περνάμε την ζύμη από εκεί και κόβουμε το σχήμα που θέλουμε αλλιώς ανοίγουμε με τον πλάστη και με ένα μαχαίρι κόβουμε λωρίδες.
Ολοκληρωμένο
8.
Ρίχνουμε αλεύρι στις λωρίδες για να μην κολλήσουν.
Ολοκληρωμένο
9.
Αν θέλουμε βράζουμε τα ζυμαρικά εκείνη την ώρα αλλιώς τα απλώνουμε σε ένα τελάρο, τα σκεπάζουμε με ένα τούλι και τα αφήνουμε στον ήλιο 2 μέρες να στεγνώσουν.
Ολοκληρωμένο